Ålandscykling 2013

Ålandscyklingen 2013 var som vanligt trevlig och vi hade även i år tur med vädret. Vi var över 30 personer, mestadels konfirmander och KU:are. Vi cyklade i fyra dagar på flera öar, lekte lekar, spelade brännboll, hade samlingar m m. De allra modigaste badade i havet som fortfarande var kallt efter den långa vintern.

Hela gänget Ålandscyklingen 2013 ! Här har vi kommit i mål i Mariehamn efter fyra dagars cykling. Men vi börjar nu från början, det var en gång en färja som gick till Åland.... Kristi Himmelfärds dag, vi åker med färjan till Åland. Nu är vi snart framme i Mariehamn. Rickard och Elina i startgroparna. Första dagens cykling hittar vi en öppen butik helgdagen till trots. Efter ett färjehaveri och ett gäng som cyklade till fel hamn åkte vi till slut med en färja från Lumparland till Föglö. Anton, Hilda, Johanna, Anna och Gustaf. Framme vid församlingshemmet på Föglö där vi övernattar. Nils, David och Eveliina pustar ut. En massa cyklar och cyklister utanför församlingshemmet där det var mysigt men lite trångt att sova. Fullt upp med att ta in packningen. Linus, Eveliina och William. Det är skönt att få vila benen efter all cykling. David, Elina, Gustaf och Alexander m fl. Nils och David tar ett snack. Johan diskar, Oscar torkar. Nästa morgon (fredag) beger vi oss vidare. Olivia och Malin äter kräm under en paus. En av många färjor denna hajk. Stellan, Johanna, Felix och Anton. Nils tar ett dopp i det kalla havsvattnet. Gustaf tar också ett dopp och några till gör detsamma. Andra natten övernattar vi på Kumlinge skola. Spaghetti och köttfärssås står på menyn. Vi är alla hungriga efter all motion. Fr v Linus, Jennifer, Oscar, William, Jens, Eveliina, Johan, Katarina, Emanuel, Anton och Alexander. Elden är lös men nu ska den släckas. Fr v Alexander, Oscar, Felix, Björn-Erik, Rickard och Elina På kvällen är det dags att leka med lekladaren Gustaf. Johan, Alexander, Joakim, Johanna, Anton, Emanuel och Hilda. Ny dag (lördag). Efter en stunds cykling tar vi färjan till Vårdö. Johanna och Hilda njuter av vilan. Malin, Olivia och Tina i bakgrunden. Emanuel, Niklas och Ivar softar. Kevin, Johnny och Elina. Gustaf, Markus, David och Anton. Johnny får nya små kompisar. Även Staffan ansluter till leken. Stellan, Nils, David, Anna, Johan och Katarina. Efter cykling på Vårdö är det dags för en färjetur igen, nu betydligt kortare. Anna och Stellan. Hilda, Johanna och William vilar benen under överfarten. Cyklisterna beundrar utsikten från färjan. Efter ytterligare cykling är det sedan dags att färdas med motorbåt till Saltvik. Vi åker i omgångar och det är lite pyssel att få med sig cyklar och packning. Gustaf, Emanuel, Johnny David, Hilda och Markus. Nästan klart för avfärd. Johanna kollar flytvästen innan hopp-i-båten. Vrom! Motorbåten far iväg med en farlig fart. Anton intar en avslappnad ställning i motorbåten. Vi övernattar i Pålsböle församlingshem sista natten. Finströms kyrka ligger nära och där firar vi kvällsmässa. Vi äter fiskpinnar och potatismos sista kvällen. Malin, Niklas och Ivar. Vår reseledare Stellan. Maten går raskt åt, man blir hungrig av allt cyklande. Kameran ville ta en bild till. På kvällen spelar vi brännboll. William svingar brännbollsracketen. Nu är det Gustafs tur. Innelaget har samlat många vid tredje anhalten och alla vill bli klara med varvet. Elina är domare. Sista dagen (söndag) cyklar vi åter till Mariehamn. Väl framme njöt vi av solen och åt lunch.  Olivia, Malin, David, Björn-Erik  m fl. Nils, Johan, Ivar och Gustaf fixar med lunchen. Niklas Hörnedal Rickard och Daniel i "målfållan". Strax därefter kommer Katarina och Anna. På färjan till Stockholm fikar vi, spelar kort och tar det allmänt lugnt. Vi närmar oss Stockholm och gör oss beredda vid cyklarna. David. En sista bild innan det är dags att cykla iland. Johan och Joakim.