Ålandscyklingen 2012

För 26:e gången genomfördes under Kristi Himmelsfärdshelgen den traditionsenliga cykelhajken på Åland. Vi var 33 personer i år, främst KU:are och konfirmander. Det var fina dagar med cykling i natursköna omgivningar, måltider, lekar, studier, morgon-och kvällssamlingar och sist men inte minst trevlig samvaro. Några av oss vågade sig på årets första dopp i havet.

Vi hade tur med vädret i år med en hel del sol om än lite svalt. Endast vid ett tillfälle åkte regnkläderna upp ur packningen, men de packades ner igen efter en kvart! Många av oss blev ordentligt solbrända.

Vi gör iordning cyklarna med packning i färjeterminalen i Stockholm. Stellan hjälper till med allmänt småfix av cyklarna. Färjan närmar sig Mariehamn. Pontus, Hannah, Evelina och Anna. Johnny och Emanuel är redo att påbörja cyklingen. Vi cyklar i grupper. Här är en stor del av grupp 2 under en paus: Gustaf, Anneli, Maja och Tova. Middag i Ungdomslokalen i Hammarland. Vi  är ordentligt hungriga efter första dagens cykling. Pingisbordet åker fram. David går loss på pingisbollen. Det är snart dags för avfärd andra dagen. Före avfärden är det morgonbön. Jens, Gustaf, Tova och Maja tittar på kartan vart vi ska. Efter några timmars cykling är vi framme vid kyrkan i Geta. Det är inte där vi ska bo andra natten.... ...utan det gör vi i församlingshemmet som ligger nära kyrkan. De som har lust cyklar sedan upp för ett berg för att därifrån gå en vacker naturpromenad. Denna sten på berget fick i alla fall mig att stanna upp. Cyklarna ställs och promenaden påbörjas. Paus i solen. David, Gustaf, Henrik, Pontus, Nils, Maja, Sarah, Josefin och Daniel. Oscar njuter av solen efter klättring på klippblocken. Några av oss tar årets första dopp, bl a Gustaf. Det ser lite kallt ut, kan det verkligen vara nyttigt? Joakim laddar upp med kvällsfika. Tredje dagen. Joakim, Evelina och Hannah cyklar in i "depån",en efterlängtad affär där vi kan köpa glass mm. Här kommer fler på ingång: Maria... ......Sarah..... ....Henrik.... .. och Josefin. Evelina och Hannah vilar benen. Gustaf hejar på fotografen. Staffan, Tova och Maja. Anneli, Staffan, Tova och Maja. Det finns många gullvivor på Åland. Vid gamla vikingaborgen i Borgboda hittar Staffan en ny kompis som dock var nytjärad, så det blev ingen kram. Vid Borgboda finns ett gammalt torp bevarat där en kvinna bodde själv fram till 60-talet. Dessa kärnfulla rader hänger på köksväggen. Gustaf läser om kvinnans livsöde, bl a fick hon bara behålla ett av sina barn. Framme vid församlingshemmet i Sund, där vi bor sista natten. Felix, Linus, Anton och Johnny. Oscar och Rickard leker med en frisbee. Nils lagar köttbullar till middagen. Äntligen dags att äta! Johanna, Henrik, Linnéa och Linus. Kön avancerar. David, Pontus, Björn-Erik, Maria, Josefin, Rickard, David, Johanna, Oscar och Linnéa. Det smakar gott med mat efter en hel dags cykling. Henrik, Evelina, Hannah, Johanna (gående) och Linnéa. Emanuel, Jens, Ivar, Johnny, Pontus (gående), Tova och Joakim. Brännboll! Gustav och Maria. I trädet klättrar Joakim, han skakar ner en boll! Flera kommer på besök sista kvällen. Stellans fru Margareta m fl på denna bild. Vi fortsätter med vår brännboll. Gustaf sparkar en fotboll istället, ingen kan säga om detta är tillåtet så vi låter det passera. Vid lekarna senare på kvällen är Gustaf lekledare. Vi försöker förstå vad leken går ut på. Henrik, Maja, Niklas, Ivar, Johanna, Hannah, Evelina, David. Fjärde och sista dagens morgon. Vi packar ihop våra saker, även om man gärna skulle vilja sova lite till... Morgonbön inför avfärd. Framme i Mariehamn efter några timmars cykling, med tidvis lite motig motvind. Väl framme blir det traditionsenlig kycklingsallad. Vi äter och softar i väntan på färjan. Ålandsgänget 2012 vid färjan. En sista uppförsbacke upp på färjan. Puh!