Photo gallery for Stiftsmästerskap i innebandy 2012

| Image 1 of 11 |

Prisutdelningsceremonin, några av spelarna i de andra lagen tittar på.

Prisutdelningsceremonin, några av sp ...
Lite mer av hallen syns på denna bild.
Bronslaget i gruppen 13-16
Silverlaget i gruppen 13-16
Johnny var en mycket aktiv lagledare ...
Hela bronslaget, från vänster: Loren ...
Maria får sin medalj
Hela silverlaget, från vänster: Joha ...
En till bild på silvermedaljörerna
Guldmedaljörerna, från vänster: Ylva ...
Pokal fick vi också. Thomas som var ...

Stiftsmästerskap i innebandy 2012

Den 24 mars var det återigen dags för stiftsmästerskap SM i innebandy. För andra året i rad hölls mästerskapet i vackra Mariefred vid Mälaren. Det blir alltid det lag som vinner åldersgruppen 13-16 som får arrangera. Tyvärr har vi sällan lyckats ställa upp några riktiga topplag i den åldersklassen. I år var inget undantag. Vi ställde upp med hela 4 lag men samtliga var i 17+ gruppen.

Våra lag bestod av följande spelare:

Hovsjö Örnar
Gustaf Bengtsson, Felicia Henriksson, Henrik Lindvall, Ylva Nerdell, Thomas Viklund

Hovsjö Vildåsnor
Johan Bengtsson, Pontus Jensson, Johanna Stenroos, (inlånade spelare i slutspelet Jens Lind, Maria Jensson)

Hovsjö Lamm
Oscar Blomberg, Björn-Erik Johansson, Josefin Lindvall, Johnny Nilsson, Lorena Persson

Hovsjö Lejon
Maria Jensson, Markus Lammi, Jens Lind, Mattias [...]

Vi mötte två andra lag, SKUNK, Svenska Kyrkans Unga i Nykvarn och Teamleader, Mariefreds ungdomsledare.

Turneringen var upplagd på så sätt att alla mötte alla i ett gruppspel, dvs 5 matcher vardera för våra lag.

I den allra första matchen möttes Hovsjö Örnar och Teamleader. Matchen slutade 16-0. Våra övriga lag vann också över Teamleader i utklassningsstil. SKUNK var en större utmaning. Hovsjö Örnar besegrade dem med 6-2. Hovsjö Vildåsnor skulle ha vunnit sin match med 7-5 men sekreteraren glömde anteckna några mål så matchen slutade istället oavgjort. Även Hovsjö Lamm spelade oavgjort mot SKUNK medan Hovsjö Lejon förlorade sin match efter att först ha lett matchen med 3-0 för att sedan tappa och släppa in 4-3 målet med mindre än 1 sekund kvar att spela.

De interna uppgörelserna slutade i oavgjort i matcherna mellan Hovsjö Örnar och Hovsjö Vildåsnor (7-7 eller 6-6) samt Hovsjö Lamm och Hovsjö Lejon. Både Hovsjö Örnar och Hovsjö Vildåsnor besegrade både Hovsjö Lamm och Hovsjö Lejon i tajta välspelade matcher.

Tabellen slutade enligt följande:
Hovsjö Örnar 13 poäng
Hovsjö Vildåsnor 11 poäng
SKUNK 8 poäng
Hovsjö Lamm 5 poäng
Hovsjö Lejon 4 poäng
Team Leader 0 poäng

Dvs Hovsjö Örnar mötte Hovsjö Lamm i den ena semin och Hovsjö Vildåsnor mötte SKUNK i den andra.

Båda matcherna var oerhört tajta men till slut stod det ändå klart att Hovsjö Örnar och Hovsjö Vildåsnor skulle få mötas i finalen. Även finalen var oerhört tajt och det krävdes en enorm kämpainsats från Thomas för att ta hem det. Matchen mellan SKUNK och Hovsjö Lamm med SKUNK som stor favorit var en riktig rysare. SKUNK satte en konstant press på Lammens mål men där stod Oscar och han var omutlig. Han räddade med ben, klubbspets och vilken annan kroppsdel som råkade finnas till hands. Endast 2 mål släpptes in och Oscar fick spela hela matchen. Även de övriga i laget gjorde en väldig kämpainsats men SKUNK ledde ändå med 2-1 med bara någon minut kvar av matchen. Då lyckades Oscar få tag i bollen vid eget mål, spela upp och formligen kasta sig fram för att sätta bollen i mål. Oscar hamnade i sargen men bollen gick i mål. Matchen gick till Sudden Death och återigen var det Oscar som klev fram och satte det avgörande målet.

Sålunda kunde KU komma hem med guld, silver och brons i 17+ gruppen från stiftsmästerskapen 2012.

Dagen var härlig med sol och värme (det gick utmärkt att ta en promenad längs vattnet i bara shorts och T-shirt. Arrangemanget var bra och maten var god. Den enda missen i arrangemanget var att man även detta år lät trum musik total överrösta lovsången i den inledande andakten. Vi får hoppas att man lärt sig till nästa år då det återigen bär av till Mariefred som lyckades vinna 13-16 gruppen även detta år.