Vår tro

Jesus är Herre
Att sammanfatta vad man tror på får inte vara svårt, då är det något som är fel. Därför tycker jag att ovanstående formulering från urkyrkans tid är en bra grund för en sådan förklaring. För detta är det grundläggande, nämligen att Jesus får vara i centrum och att vi har Honom som Herre.

Nedan följer några korta texter på temat "Jesus är Herre" skrivna av människor i församlingen. Skriv gärna en egen text och skicka den till mig.

Livets mening.

Jag tycker att frågan om livets mening är såpass viktig att man måste komma fram till en slutsats i ämnet, även om denna inte kan bevisas.
Och det mest rimliga svaret på meningen med livet jag kommit fram till, är det eviga livet tillsammans med vår Herre i himmelriket. Vi ska vara evigt tacksamma att den allsmäktige gud som skapat hela universum älskar oss så mycket att han offrade sin ende son för vår skull. Och Jesus ryggade inte heller för den enorma utmaningen han ställdes inför, utan tog på sig alla människors synder genom alla tider och lät sig korsfästas. Men tack vare hans seger har vi alla evigt liv. Och det enda vi behöver göra är att ta emot denna fantastiska gåva, som vi fått helt till skänks utan att behöva göra någonting.
Detta har jag kommit fram till är sant, och det finns egentligen inte så mycket att orda om. Och som tack för allt Gud har gjort för mig, så försöker jag leva efter hans vilja så gott jag kan. Och att följa Guds bud gör även att man själv mår bättre, även om man inte alltid lyckas.
Gustav Ahlman

Kärnan i vår kristna tro.

Som konfirmand fick jag en gång lära mig det jag själv lärt ut till hundratals konfirmander åren igenom. Att Jesus är vad allt handlar om. Han är som Luther sa, Bibelns Kärna och Stjärna. I Honom har Gud gjort sig gripbar för oss människor. Genom att själv bli kött och blod har Gud kommit oss nära. Gud som bara är en idé förblir dold och opersonlig. Genom att i Sonen Jesus uppenbara sig har Gud fått ett ansikte som vi kan lära känna och få förtroende för.
Som konfirmand fick jag också lära mig "Lilla Bibeln" Joh.3: 16. Det är en klar sammanfattning av vad hela Bibeln handlar om: "Så älskade Gud världen att Han gav den sin ende Son, för att de som tror på Honom inte skall gå under utan ha evigt liv." Detta är alltså kärnordet i Den heliga Skrift. Allt annat i Bibeln har till uppgift att lyfta fram Jesus. Var en människa än befinner sig i förhållande till Gud kommer hon genom Guds Ord få höra att Jesus är svaret på alla frågor. Gud söker gemenskap med varje människa. Den helige Ande verkar i människors liv. Han väcker en oro över ett liv utan tro på Gud och uppmuntrar till att ta Guds Ord på allvar, att lita på Ordet och lyssna i tro till vad Gud talar. Den helige Ande leder människor till Jesus och till ett personligt möte med Frälsaren.
Så hjälps de åt Anden och Ordet för att Jesus Frälsaren ska bli känd, trodd, lydd och älskad.
Stellan Bengtsson, komminister i Hovsjö Kyrka