Ålandscykling 2010

Årets Ålandscykling var som vanligt fin. Vi var ett stort gäng på 39 personer, varav många var konfirmander. Alla kämpade tappert med cyklingen.

Vi hade även tur med vädret som blev soligt och mycket varmare än prognosen spådde, riktigt försommarväder! De varma kläderna fick alltså ligga kvar i cykelväskorna.

Hämtning av cyklar inför avfärd med Viking Line från Stockholm. Färjan närmar sig Mariehamn och vi längtar efter att få påbörja cyklingen. Vi är lite spända på vad det är för väder på Åland. Det ser ljust ut, men kanske det regnar ändå? Det regnar inte! I Mariehamn delar vi upp oss i grupper. Matilda, Tova, Erika, Erik och Hanna tar en välbehövlig paus. Äntligen framme i Sund församlingshem efter första dagens etapp. Efter en molnig inledning har solen kommit fram. Matlaget fixar middagen till hungriga cyklister. Förberedelser inför avfärden från Sund, dag 2. Efter viss förvirring hjälper Gustaf oss att hitta skogsstigen ner till Bomarsund. Vi ger oss av igen efter en glasspaus vid Furulundsgården. En av de mindre färjorna.... David och Stellan njuter av båtfärden. Lång paus med grillning, sol och bad vid Stellans sommarstuga. Mästerkocken Gustaf vid grillen. Trötta ben vilar ut. Några av oss vågar sig på att bada i det kyliga vattnet. De riktiga fantasterna dyker från klipporna. Jonny spelar några sköna låtar. Erik lirar loss på sin gitarr. Efter Stellans sommarstuga cyklar vi vidare. Efter ett tag tar vi en kortare paus med inköp av godsaker för den som vill. Efter övernattning på Vårdö skola åker vi med Kumlingefärjan, dag 3. Johan passar på att titta på utsikten i det fina vädret. En väggkarta på färjan fångar vårt intresse. En del av oss fördriver tiden på färjan med kortspel (utan pengar förstås...). Efter övernattning i gympasal i Degerby inväntar vi färjan till Lumparland, dag 4. I väntan på färjan, som sagt. Pump it up! Johan tar i ordentligt. Nu är vi åter i Mariehamn efter fyra dagars cykling! Vi vilar och äter kycklingsallad. Robin meckar med sin cykel. Problem med kedjan. Stockholms skärgård från Viking färjan, på väg tillbaka till fastlandet. En kompis till vår Viking Line färja.