Photo gallery for Sommarkonfirmandlägret 2002

| Image 1 of 57 |

Föräldrar på besök

Föräldrar på besök
Regnig friluftsmässa
Paraplyer
Bättre att vara inne
Några av konfirmanderna
Jonas och Martin
Samlar regn!
Kanotutflykt
Framme vid grillplatsen, det har red ...
Grillning igång
Mer grillning
Fritid
Hjulning
En skön dag på Alphyddan
Bakning pågår
Claras dop
Stellan håller i dopet
I Yngern
Dop pågår
Det måste dokumenteras
Blöt men glad
Vattenlek pågår för fullt
Det gäller att skvätta ut motståndar ...
Kyrkans ungdom kom på besök
Då lekte vi lekar
Bland annat namnlekar
Mässa i matsalen
Vilar på röd filt innan mässan börjar
Henrik omgiven av flickor
Lovsång är underbart
Mer lovsång
Samling i myshörnan
Johan posar
Lägrets enda kille David
Johan igen
Sol och bad
Vid bryggan är det grunt
Kanoterna användes ofta
Tönt VM
Gustav ger instruktioner
Grodspottning med flytvästarna
Hur långt kan man spotta?
Mums vad gott!
Ibland var det tungt att vara tönt
Fler töntar
Degtillverkning
Några fler töntar
Samling framför kanotskjulet
Inget hindrar töntarna
Utstyrseln var viktig
Bilputtning
Det beslöjade laget
Flytande laget
Vila mellan övningarna
Uppställning!
Töntigt värre
Vilka döljer sig bakom handukarna?

Sommarkonfirmandlägret 2002

2002 års sommarkonfirmander var 23 stycken, lite ojämt fördelade kan man säga eftersom bara en var kille. Gruppen hade sitt läger på Alphyddan den 17-30 juni och kom att bli en ovanligt fin konfirmandgrupp. Vi som var ledare för gruppen tyckte det var två jättefina veckor med väldigt trevliga ungdomar.
 
Vi var många som var ledare. Detta år prövade vi en ny modell för sommarläsningen. Förutom de två äldre stötarna Margareta och undertecknad hade vi nio! ledare. Tre huvudledare med fullt ledaransvar, Gustav, Anna och Henrik. Tre halvledare med lite mindre ansvar men med eget gruppansvar, det var Maria, Jonas och Rickard. Slutligen hade vi också tre konfirmandfaddrar som bara var ett år äldre än konfirmanderna. Faddrarna var Rebecka, Desiree och Charlotte.
 
Ett mer kamratligt och leksuget läger har jag nog inte varit med om under alla mina år som konfirmandlärare. Vi kom att bli en enda stor familj med Jesus som allas Herre. Allt, såväl undervisning som fritidsaktiviteter kom att präglas av Hans närvaro. De tre dagliga bönetiderna i vårt älskade kapell var aldrig svårt att gå till även om en del av bönerna blev längre än timmen långa. Många dröjde kvar i böneringarna och kvällarna blev långa.
 
Några speciella stunder är värda ett särskilt omnämnande:
Tönt-VM
Lövandet av Midsommarstången
Upplevelsevandringen och
Den nattliga paddlingen till grillplatsen på udden i den andra sjön som ligger nära Yngeln.
 
Bland inomhuslekarna kan nämnas "kortleken" som den oslagbara favoriten i repris. Många prövade på att gå i mäster Jonas gitarrskola där framstegen i denna ädla konst ej dröjde. Mest tränade nog Sofia men flera andra tog "lektioner". Dagarna slutade med "Godnatt - Sov gott"-sångerna som alltid kom för tidigt för en del eller för sent för några få.
 
Lektionerna måste nog också få ett omnämnande. Konfirmanderna var indelade i tre huvudgrupper och sex smågrupper. För varje huvudgrupp fanns tre ledare. En huvudledare, en halvledare och en "isolator" eller "fadder", Den förträffliga konfaboken "Med Jesus genom livet" gav anledning till mycket av såväl ny kunskap som frågor och svar. Aldrig hörde jag eller Margareta, som skötte köket på ett utmärkt sätt, några klagomål på att det var för mycket eller för jobbigt. 
 
Sammanfattningsvis kan sägas att vi detta år fick en helt fantastisk sommargrupp. Konfirmationshögmässan den 7 juli i en fullsatt S:ta Ragnhilds kyrka och med ett jättefint drama av konfirmanderna över "Frälsningshistorien" och med minst 16 lovsånger tog visserligen mer än två timmar men det kändes ändå som för kort. Nu känns det förhoppningsfullt och ansvarsfullt inför hösten med många möjliga blivande KU:are i församlingen. 

Vi tackar Herren för nåden att få ha lärt känna så många ungdomar och för det verk Han nu påbörjat i mångas liv.