Sommarkonfirmandlägret 2002

2002 års sommarkonfirmander var 23 stycken, lite ojämt fördelade kan man säga eftersom bara en var kille. Gruppen hade sitt läger på Alphyddan den 17-30 juni och kom att bli en ovanligt fin konfirmandgrupp. Vi som var ledare för gruppen tyckte det var två jättefina veckor med väldigt trevliga ungdomar.

Vi var många som var ledare. Detta år prövade vi en ny modell för sommarläsningen. Förutom de två äldre stötarna Margareta och undertecknad hade vi nio! ledare. Tre huvudledare med fullt ledaransvar, Gustav, Anna och Henrik. Tre halvledare med lite mindre ansvar men med eget gruppansvar, det var Maria, Jonas och Rickard. Slutligen hade vi också tre konfirmandfaddrar som bara var ett år äldre än konfirmanderna. Faddrarna var Rebecka, Desiree och Charlotte.

Ett mer kamratligt och leksuget läger har jag nog inte varit med om under alla mina år som konfirmandlärare. Vi kom att bli en enda stor familj med Jesus som allas Herre. Allt, såväl undervisning som fritidsaktiviteter kom att präglas av Hans närvaro. De tre dagliga bönetiderna i vårt älskade kapell var aldrig svårt att gå till även om en del av bönerna blev längre än timmen långa. Många dröjde kvar i böneringarna och kvällarna blev långa.

Några speciella stunder är värda ett särskilt omnämnande:
Tönt-VM
Lövandet av Midsommarstången
Upplevelsevandringen och
Den nattliga paddlingen till grillplatsen på udden i den andra sjön som ligger nära Yngeln.

Bland inomhuslekarna kan nämnas "kortleken" som den oslagbara favoriten i repris. Många prövade på att gå i mäster Jonas gitarrskola där framstegen i denna ädla konst ej dröjde. Mest tränade nog Sofia men flera andra tog "lektioner". Dagarna slutade med "Godnatt - Sov gott"-sångerna som alltid kom för tidigt för en del eller för sent för några få.

Lektionerna måste nog också få ett omnämnande. Konfirmanderna var indelade i tre huvudgrupper och sex smågrupper. För varje huvudgrupp fanns tre ledare. En huvudledare, en halvledare och en "isolator" eller "fadder", Den förträffliga konfaboken "Med Jesus genom livet" gav anledning till mycket av såväl ny kunskap som frågor och svar. Aldrig hörde jag eller Margareta, som skötte köket på ett utmärkt sätt, några klagomål på att det var för mycket eller för jobbigt.

Sammanfattningsvis kan sägas att vi detta år fick en helt fantastisk sommargrupp. Konfirmationshögmässan den 7 juli i en fullsatt S:ta Ragnhilds kyrka och med ett jättefint drama av konfirmanderna över "Frälsningshistorien" och med minst 16 lovsånger tog visserligen mer än två timmar men det kändes ändå som för kort. Nu känns det förhoppningsfullt och ansvarsfullt inför hösten med många möjliga blivande KU:are i församlingen.

Vi tackar Herren för nåden att få ha lärt känna så många ungdomar och för det verk Han nu påbörjat i mångas liv.

Föräldrar på besök Regnig friluftsmässa Paraplyer Bättre att vara inne Några av konfirmanderna Jonas och Martin Samlar regn! Kanotutflykt Framme vid grillplatsen, det har redan blivit ljust Grillning igång Mer grillning Fritid Hjulning En skön dag på Alphyddan Bakning pågår Claras dop Stellan håller i dopet I Yngern Dop pågår Det måste dokumenteras Blöt men glad Vattenlek pågår för fullt Det gäller att skvätta ut motståndarnas vatten och skydda sitt eget Kyrkans ungdom kom på besök Då lekte vi lekar Bland annat namnlekar Mässa i matsalen Vilar på röd filt innan mässan börjar Henrik omgiven av flickor Lovsång är underbart Mer lovsång Samling i myshörnan Johan posar Lägrets enda kille David Johan igen Sol och bad Vid bryggan är det grunt Kanoterna användes ofta Tönt VM Gustav ger instruktioner Grodspottning med flytvästarna Hur långt kan man spotta? Mums vad gott! Ibland var det tungt att vara tönt Fler töntar Degtillverkning Några fler töntar Samling framför kanotskjulet Inget hindrar töntarna Utstyrseln var viktig Bilputtning Det beslöjade laget Flytande laget Vila mellan övningarna Uppställning! Töntigt värre Vilka döljer sig bakom handukarna?