Upptaktsläger 2002

Detta var ett upptaktsläger att minnas av flera anledningar. För det första var det troligen det största läger som anordnats på Alphyddan på mycket länge eller kanske till och med nånsin. Med närmare sextio deltagare var det inte svårt att hitta nån att prata med.

Förutom detta var det dock en hel del annat spännande med lägret.

På fredagkvällen när vi kom till Alphyddan, hade vi ett litet lekprogram och därefter gick vi och grillade korv ute på udden. Vad vore ett läger på Alphyddan utan korvgrillning? Korven räckte och blev över men saften tog slut. Det sjöngs sånger kring lägerelden och den rätta lägerkänslan började komma. Härligt.

Därefter var det dags för kvällsandakten och ett sprillans nytt lovsångshäfte med 148 lovsånger i. Trots nästan två timmars andakt hann vi inte pröva alla nya sånger. Att sjunga till Herrens ära gör människan lycklig, men det är också underbart att be och det fick vi i rikt mått göra.

Vi gick och la oss och efter visst knorr lade sig också alla sexton killarna på lägret i det gamla slitna militärtältet som kyrkan fått låna av scouterna. Natten blev lugn...hmmm...nåja.

Efter morgonbön och frukost var det på lördagen dags för spårundervisning. Inspirerade av u-OAS hade vi två spår, "Det kristna livet" och "Lärjungaskap". På båda spåren blev det intressanta diskussioner och vi fick alla lära oss mer om vad Gud vill med våra liv.

Att lära sig om hur mycket Jesus älskar oss är det viktigaste man kan göra i livet men man kan ju inte hålla på med det hela tiden. Efter lunchen började Alphydic Games 2002. Det var en femkamp mellan de fyra smågrupperna. Första grenen var kanotpaddling, vilket för många inte var så lätt, det blev endel kläder att torka. Nästa gren var dragkamp och efter många hårda duster hade de flesta fått ett antal blåsor i handflatorna. Tredje grenen var boll i hink, varje lag hade sextio bollar som de skulle få ner i hinken. Endast ett lag klarade mer än hälften. Fjärde grenen blev kubb, eftersom vi inte hade någon volleyboll. Fast kubb är ju också roligt, i alla fall om man inte kastar sista pinnen på sista kubben. Den sista grenen var terrängstafett. Det gällde att så snabbt som möjligt springa runt några koner mitt i bushen. Ett bra tillfälle att dra på sig småsår, särskilt på höger underarm.

Femkampen visade återigen för oss hur fantastisk Bibeln är. Lagen råkade nämligen hamna i precis den ordning som de står i Bibeln. Matteus vann, Markus tvåa, Lukas trea och Johannes på en hedrande sista plats. Men som det står i Bibeln: "De sista ska bli de första". Vi får väl se hur det går nästa gång.

Under dagen hann vi naturligtvis med en hel del annat också, bada, prata och bara umgås med varandra och Gud. Läger är verkligen välsignade, då får man en fantastisk chans att både få nya vänner för livet och få den vän som aldrig nånsin sviker. Inte ens i döden.

Efter en god middag bestående av favoriten köttfärssås och spaghetti var det dags för kvällens lovsångs och förbönsgudtjänst. Helig Ande var verkligen närvarande i matsalsrummet som för kvällen blivit gudtjänstlokal. Vi lovade vår frälsare och kung Jesus med både gamla och nya sånger. Under förbönsdelen fanns det många saker att göra, skriva sitt namn på ett hjärta och sätta på korset, skriva en hemlig bönelapp, skriva tack till Jesus på ett blädderblock, tända ljus och få personlig förbön. Jag hoppas och ber att många verkligen fick en chans att komma nära Jesus den kvällen.

Efter ännu en natt var det *snyft* dags att lämna Alphyddan för att åka till Hovsjö kyrka. Där tog en härlig gudstjänst vid, det var dock tur att vi från lägret var så många för annars hade det varit betydligt glesare i kyrkan. Som postludium hade vi en lovsångsdans som några övat in på lägret. Församlingen kunde verklige glädja sig över att det finns så många ungdomar som har insett något av vad det innebär att vara människa. Att man inte kan leva utan Gud. I väntan på nästa stora läger kommer vi att försöka ordna en övernattning i Hovsjö, det blir säkert jättekul, det var det i alla fall sist. Tack till Daniel Sannino för bilderna.

Therese, Antti och Åsa I byggartagen Alex och Clara I matsalen Några badade Badpojkar Bibelsamling, Therese i förgrunden fika Frukost är serverad Gruppbild på altanen Maria, Tina, HannaSara och Jill Ännu en gruppbild Undervisning med Gustav och Gustaf Annie och Ivica Anders sover i militärtältet Natt i tältet, att vi inte vakande av blixten är ett underverk Jonna och Karolina My En titt in i ett av tjejrummen Rille och Anna Johan är duktig på split Någon som är ännu vigare än Johan Caroline Svarvare Therese (TT) och Carla Trötta lägerdeltagare i kyrkan Lovsång i kyrkan Psalmsång i kyrkan Lovsångsdans i kyrkan