Upptaktsläger 2003

Här börjar Johans berättelse om upptaktslägret...

Jag, Gustav och Maria Ahlman, Jonna och Sofia samlades på fredagen i St:Ragnhildsgården för att planera hur vi skulle tävla i "Fångarna på alphyddan".Vi var ledare så vi hade extra ansvar. Tina var också ledare men hann inte till samlingen. Sedan så gick vi ut därifrån och möttes av alla bilar som väntade på att få köra iväg med alla lägerdeltagare.

Jesus är ball
När vi kom fram till alphyddan fick alla dra å fixa ett rum. Ingen fick ett eget rum om man bortser från Pater men det hade väl ingen väntat sig. Efter det var det lugnt ett tag, å man drog mest runt å gjorde ingenting. Några spelade fotboll, några satt å snacka, vissa vred sönder fingrarna och andra bara låtsasbråkade. Sen så hade vi andakt, tror jag, det var fint hur som helst.

Efter det började det som skulle få alla att lära känna varandra bättre eller iaf vara nåt som var kul: Lekar. Vi körde en massa olika lekar, typ fem stycken. Filtleken, bondgård eller lagård(kommer aldrig ihåg vad den heter)och massa andra lekar.
Hmm.. vad gjorde vi sen? Jag tror vi gick å grilla korv, det blev rökigt, tur det. Korven smakade bra. Efter det så vart de andakt igen. Eller så var det den första andakten, tror nog det. Man kan väl inte haft två samma kväll, låter skumt, men jag vet inte. Jag somnade nog efter den eller nåt liknande, gjorde nog alla.

Nästa dag så vaknade man, troligtvis. Vi krubba fil å flingor.
Några badade innan frukosten, tokar, men man får väl göra som man själv tycker. Webmaster var förkyld men han badade tre gånger ändå. Jag badade då inte. Inte för att jag skulle va en mes för det vet väl alla att jag INTE är, utan för att jag var lite snuvig och dessutom förståndig. Efter det så hade vi undervisning. Det var lärorikt.. För de flesta. Jag som då är expert behövde ju inte lyssna så mycket men vad gör man inte för KU. Nää jag skoja, aldrig att jag skulle kunna säga nåt sånt och dessutom mena det.
Hur som haver så var undervisningen uppdelad på så vis att man fick gå runt i små grupper till jag tror det var 5 stationer. Där fanns en humla som pratade om att hjälpa utstötta tror jag det var, fängelser å sånt. Det var bra hur som helst, sen fanns det en Mäenpää som pratade om läger. Det var intressant, blev lite diskussion. Sedan så går det ju inte att ha en station utan en Rickard och Maria som pratar om att vara skol å hemkristen. Det var bra att höra. Också Gustaf hade en liten mysig station uppe i sovrummet i gamla alphyddan. Han satt å jiddra om att va lärjunge i samhället, sova på härbärgen t ex. Sist men inte minst så hade min syster, ni vet hon; ja precis. Hon pratade om relationer, typ liknande som det hon snacka om på KU senast eller ska jag säga: "under hösten år 2003".
När allt det var över skulle vi käka. Det var gott. Sen fick man ta det lugnt ett "tag", eller som man säger i England: "While".
Lite senare var det dags för lägrets höjdpunkt, "the event of the weekend" som man säger "in the states". Det var dags för "Fångarna på Alphyddan".

Det var massa olika grenar. Tex klassiker som: Jordkällaren, Labyrinten, Tre bollar, Varde Ljus och sist men inte minst Kanotpaddling. Som redan är sagt så var då Jag, Sofia, Maria, Gustav och Tina lagledare. Mitt eget lag "Tallingänget 98" kom på en stark delad tredje plats. Man hade också kommit på att man skulle ha en lagsång, vår var väl ändå vackrast så säg. Också Tinas lag hade en bra ramsa tror jag.

Har väldigt dåligt minne, kommer inte ihåg så mycket.
Sedan så kom Anders å Jonas ut, de var lite sena om man säger så. Men vi var inte elaka mot dem för det. Tvärtom så var vi nog tom rätt så snälla. Sen så skulle man äta å sen var det andakt har jag för mig, eller rättare sagt lovsångsmässa eller förbönsmässa.

Den var väldigt bra. Andligt givande tror jag definitivt, annars var det lite synd. Sedan så fick man fika, eller som man säger i staterna: "ta lite kvällsfika". Sedan så gick alla å lade sig efter att man dragit runt å busat lite kanske. Fast jag vet inte, jag springer själv aldrig runt på nätterna. Har alltid tyckt det är ganska löjligt och omoget. Men jag dömer ingen. På morgonen visste alla vad som väntade; Vi skulle hem. Fast först skulle vi till kyrkan. Vi fick lära oss att i kyrkan sjunger man, ber och lyssnar på en präst, och det var just det som inträffade. Det var en präst i kyrkan. Otroligt!!!
Nu är jag klar, skicka dina klagomål till någon som bryr sig.

Ett underbart läger var till ända och än en gång får vi tacka Gud för vår härliga gemenskap. Jesus är vår bästa vän och han är med oss vare sig vi är på läger eller inte. Men ofta känns han extra härlig och nära just på läger. Det här var ett sådant läger, tack alla KU:are som var med och gjorde det så bra. Tack Jesus för din närhet och kärlek.

Lägret började på fredagskvällen med lekar och därefter andakt, Come on, show me the rhytm Efter andakten var det kvällsfika, Robin, Holm och Gustav Sovdags Men gå å lägg dig nu Man är trött på morgonen, jag lovar En till bild från frukosten Säg omelett!! En sista bild från frukosten Man blir pigg av att sjunga Gitarristerna Det var dags för lekar Ett av fem lag Ett annat lag Återigen kvällsfika Elisabeth, Sofie och Daniela Jag (Johan) och Master