Lussevaka 2003

Den 12 december 2003 hade Södertäljes ungdomsgrupper en gemensam lussevaka. Festen planerades och arrangerades av ledarna i Södertälje-Tveta församlings båda ungdomsgrupper och Östertälje/Hagabergs ug. Dessutom deltog ungdomar från Västertälje församlings Svenska Kyrkans Unga grupp. Festen började med mingel, glögg och sång. Varje festdeltagare fick varsitt glögglas och på glaset fanns en bit av en sång. Nu gällde det att hitta dem som hade samma sång som man själv. Det var dem man sedan skulle sitta tillsammans med.
 
 
 
Sedan var och en hade satt sig till rätta vid sitt bord var det dags för det obligatoriska Lucia-tåget. Ledarna hade ansträngt sig något oerhört för att Lucia-tåget skulle bli så fantastiskt som någonsin möjligt. Dessvärre tog de fel på takten inte bara en utan två gånger. (Jag är inte helt säker, men jag tror nog att det var avsiktligt) Efter viss oordning kom de dock äntligen fram till scenen. Väl där framförde de med klara röster den ena sången efter den andra. Sedan vi fått avnjuta såväl sång som ett visst flummeri på scen (inte utan poänger, det medges) troppade Luciatåget, lett av lucian Franz, snällt ut och vi kunde gripa oss an förrätten...
 
 
 
Förrätten som var en traditionell julmacka med köttbullar och rödbetssallad och liknande följdes av julgröt och annan god och julig mat. På varje bord låg också ett antal papper med svåra och roliga rebusar och gåtor så även om samtalet kanske gick en aning trögt till en början så kom det snabbt igång på allvar. Trots att typiska samtalsämnen därmed blev "Vilken stad som på engelska skulle heta Oh Yes" eller "vilket djur som röstar moderat" kom man nära varandra och det hela kändes väldigt lyckat. Varje bord fick också i uppgift att framföra den sång som fört dem samman samt hitta på ett fint julrim.
 
 
 
För att avrunda kvällen spelade ledarna slutligen upp ett fint drama om just Lucia-legenden. Medan Janne läste ur legenden spelade övriga ledare på ett mycket respektfullt och fint sätt upp vad som verkligen hände. Tack vare detta skådespel vet vi numera att Lucia hade med sig en tejprulle vart hon än gick och att hennes tilltänkta pojkvän var en envis liten thailändare som helt plötsligt blev en soldat. Nu låter det som om jag inte gillade dramat om Lucia men så är det inte alls, det var både fantastiskt roligt och spännande och blev en värdig avrundning på en härlig kväll tillsammans.
 
 
 
Ett stort tack från oss i ungdomsgrupperna riktas till våra härliga ledare som ordnade en så fin lussevaka för oss. Janne, Henrik och alla de andra som av platsbrist inte får vara med på enskilda kort gjorde ett jättejobb. Med detta sagt kan vi nu gå över till det finaste som hände på kvällen, nämligen då vi gick iväg till S:ta Ragnhilds kyrka för att fira mässa tillsammans. På mässan fanns det också chans att få förbön och sjunga lovsånger. Vi tackar Herren för en härlig kväll och natt tillsammans. Ett tack riktas också till Holm Kairies som tagit alla bilder, utan honom hade det inte blivit någon sida om Lussevakan.

Folk från de olika ungdomsgrupperna börjar komma Lucia kommer Lucia var en aning annorlunda i år Luciatåget sjöng i alla fall vackert Lucia på väg ut Några av festdeltagarna Lite mer av festen Henrik Tuohino en våra festfixare Janne den andre festfixaren Janne presenterar dramat Dramat handlade om Lucia Det var ett roligt och lärorikt drama ...och en fin avslutning på kvällen