Photo gallery for Livskraft 2003

| Image 1 of 25 |

Bibelhörnan

Bibelhörnan
Bönerummet
Biljardbordet
Credos informationsbord
Kvällsmöte
Kvällsmöte igen
Och allt folket prisade Herren
Kvällsmöte fortfarande
Flaggor i lovsången
Expedition Skolgrupp. Underhållning ...
Kvällscaféet
Robin
Kvällscaféet igen
Tjejerna
En till bild från kvällscaféet
Allas vår Gustav
Musikunderhållning
Rebecka
Alla klädde sig fint
Nyårsfesten
En bild från nyårsfesten
Tolvslaget
Vägg
Packning pågår
Tack Elisabeth för bild och text

Livskraft 2003

Elisabet Hanssons berättelse och Gustav Ahlmans bilder från Livskraft Mitt 03/04.
 
Den 29/12 åkte jag med min pappa som chaufför till Uppsala för att vara med på ett kristet nyårsläger som heter Livskraft, som höll hus i Lötenkyrkan och Johannelunds teologiska högskolas lokaler som är hopbyggda. Lägret hade egentligen redan börjat dagen innan men eftersom det var min födelsedag den 29 och jag fyllde 16 vilket jag tycker är väldigt stort så ville jag fira den dagen med min familj och några ur min släkt. När jag kom så hade seminarierna redan börjat, så jag drog runt och kollade läget och hur det såg ut på kyrktorget som området bredvid hallen kallas. Där finns det en scen, massor av bord och stolar och spel och några mysiga soffhörn. Själva scenområdet kallades Glenmarks hörna.
 
Under tiden som jag väntade på att få ett rum där jag kunde ställa in mina grejer så pysslade jag lite och hälsade och pratade med ledarna som var torgvakter just då. Allt eftersom seminarierna tog slut så började lägerdeltagarna droppa in i lägerlokalen. Det dröjde inte länge innan jag träffade en som jag kände sen innan. Efter ytterligare ett tag så träffade jag min kompis Rebecka Nyhlén och hon visade mig var jag skulle bo. Vi sov på liggunderlag eller luftmadrass eller madrasser på golvet i stora salar som kallas med ett litet fint men lite knepigt ord för logement. När jag hade installerat mig så gick jag mest runt och kollade läget ordentligt och pratade med kompisarna som jag kände innan. Vi var 17 från KU och två från UG. Jag tillhör egentligen båda två men var anmäld genom KU. Lite senare var det dags att äta middag. För att få äta så var man egentligen tvungen att ha checkat in och fixat ett kort som visade att man tillhörde lägret. Anledning: Lägret betalade för varje tallrik som användes på lägret. Vi åt nämligen i Johannelunds matsal.
 
 
 
Maten var god och det var verkligen ett bra tillfälle att lära känna dom andra på lägret, en chans jag dock inte tog första dagen, troligen var jag lite blyg. Efter att ha ätit och vilat lite efter det så var det dags för kvällsmöte. Det var jättehärligt! Mötet bestod av lovsång, bön, predikan och vittnesbörd. Det fanns flaggor som man kunde vifta med och det var ett jätteduktigt lovsångsband som spelade. För att slippa hålla i häften så visade dom sångerna på väggen med hjälp av någon sorts mystisk apparat. Det fanns möjlighet till personlig förbön, bön för helande, personliga samtal, knäböjning vid altaret och få en välsignelse läst över en mm. Jag blev helt överväldigad när jag stod där och hörde och såg hur glada alla var och hur gärna och livfullt dom prisade vår Herre. Jag gick ut för att få förbön och få samtala för just då hade jag det ganska svårt. Jag pratade med skolprästen Niklas Hegenbart. En riktigt bra präst som är jättesnäll. Jag bad med flera stycken på lägret och fick verkligen hjälp vilket jag är väldigt tacksam för!
 
Allt eftersom tiden gick lärde jag känna fler och fler och började känna mig riktigt hemma där! Efter kvällsmötet var det kvällscafé med fika och underhållning med Credos ytterst spännande såpa Expedition: Skolgrupp och sång och musik. Det var riktigt mysigt. Efter en liten stund så gick Gustav LH fram till mig och frågade mig om det var okej om dom sjöng för mig och det tyckte jag att det var. Så då sjöng hela kvällscafét för mig och sen så applåderade dom och jublade för mig! Det var kul! Lite senare så gick jag till kojs och upptäckte då att på varje toalett fanns det ett bibelord. Det var ett särskilt bibelord som hjälpte mig väldigt mycket: "Hoppas på Herren, var stark, fatta mod och hoppas på Herren". Jag tror det var i psaltaren. 
 
 
 
Kl. 8.30 blev vi milt väckta av några hurtiga ledare. Jag vaknade i stort sett med en gång. Jag är alldeles för lättväckt! Efter att ha krånglat mig ur sovsäcken så gick jag upp och gjorde mig i ordning. Då upptäckte jag följande ord som jag tycker är hur bra som helst! Det stod på en spegel på en av toaletterna: "Den du ser i spegeln är högt älskad av Gud!" Kl. 9 var det frukost och det bestod av gammal vanlig hederlig fil eller var det kräm? Och macka. Efter det så skulle vi ha morgonmöte och bibelsamtal. Det var härligt för då vaknade jag verkligen till. Morgonmötet var typ likadant som kvällsmötet, det var bara det att det var på morgonen och det var ingen förbön. 
 
Efter det så gick vi till våra smågrupper där vi diskuterade det som sagts på bibelstudiet plus att vi gjorde några egna aktiviteter, det var kul och mysigt. Jag hamnade i en grupp där jag inte kände någon men det gick bra för jag hamnade i en riktigt bra grupp. Efter det så var det lunch och fritid. På lunchen så satt jag med en kille i rapgruppen Alternativt sällskap (som hade spelning på första kvällscaféet) och hans kompisar. Vi hade en kul diskussion om humor i tv. Vi diskuterade vad som var bra humor och vad som var dåligt. Det visade sig att en av tjejerna som satt vid bordet hade helt annan åsikt och inte alls gillade sån humor vilket gjorde att det blev en väldigt intressant diskussion. 
 
 
 
Sen på fritiden så kunde man spela spel, spela biljard, olika instrument eller helt enkelt bara göra det man ville! Jag tog tillfället i akt att prata och fortsätta be med några personer. Lite senare under fritiden så gick ja till bönerummet och det är det mysigaste och finaste lilla rummet jag någonsin varit i! Man kunde skriva tackböner på en vägg, lägga sitt tumavtryck på ett papper, skriva upp sina synder på ett papper och slänga det i en papperskorg, läsa i bibeln och i olika andaktsböcker. Jag satt där ett tag och bad både själv och med en kompis som ledde min smågrupp. Lite senare när jag var där igen så kände jag att Gud hade hört mina böner! Jag kände att han tycker att jag är värdefull och att han älskar mig så som jag är! 
 
Sedan var det dags för seminarium och jag hade valt dans. Min ledare var Ida-Kajsa Nyström. Hon är jättebra! Jag lärde mig två nya danser! En dans till en svensk lovsång och en dans till en afrikansk sång. Vi framförde båda danserna på dom sista mötena på lägren. På kvällsmötet sen så var jag jätteglad och jag bara prisade Gud och lite senare så delade jag med mig av det som hänt mig under dagen. På kvällscaféet så var det en kille som spelade gitarr och sjöng. Han var jätteduktig! Han spelade bland annat klassiker som: Jag dricker hellre Oboy med dig, Glory, Så länge jag lever och This little light of mine. Den sistnämnda låten var jättehärlig med ett riktigt härligt drag i. 
 
 
 
Dagen efter var det nyårsafton men programmet var typ det samma. Skillnaden var att vi hade ett nytt endagsseminarium. Jag valde Jesus - enda vägen till Gud? med Stefan Holmström. Det var ett givande och bra seminarium som utmynnade i dagens andra diskussion. Sedan var det dags att göra sig fin för nyårsfesten och alla gjorde sig fina på sitt eget lilla vis. Maten bestod som vanligt av Tacos och glass och någon sorts chokladkaka. Innan vi fick sätta oss så blev vi uppdelade genom bordsplacering. Vi vid vårt bord hade en presentationsrunda som utmynnade i ännu flera samtalsämnen så det var knappast tyst vid vårt bord och det var ju bra!
 
Efter att ha ätit en snabb efterrätt så smet jag iväg och bytte om inför kvällsmötet. Jag skulle nämligen vara med och dansa i början av mötet. Dansen gick bra och hela kvällsmötet var som en enda jättestor fest! Efter att ha hört predikan så smet jag iväg till bönerummet en stund för att be och då kände jag verkligen att Gud hade räddat mitt LIV genom att hindra mig från att ge upp! Jag tackade och prisade Gud och senare så gick jag tillbaka och bara levde ut min glädje! Senare så delade jag med mig av det jag varit med om till flera av dom som var där genom personliga samtal. 
 
 
 
Sen, när mötet var slut så gick alla och paltade på sig och gick ut i ett härligt fackeltåg till en liten kulle en bit bort för att se på fyrverkerier och räkna ner till GOTT NYTT ÅR! När minutvisaren passerat tolv så gick jag omkring och kramade om alla och hälsade Gott Nytt År och jag var jätteglad!! Fyrverkerierna var verkligen maffiga och det var riktigt häftigt! Efteråt var det kvällscafé med det insamlade godiset och snackset. Det var två killar som var Bröderna Lejonhjärta och det var mycket roligt! Lite senare så spelade ett gäng grabbar Rötterna från Heidenstams låt "Alla kan gå men Jörgen kan åka". Mycket bra låt!
 
Nästa dag blev vi väckta 8.40 av ett gäng lite extra hurtiga ledare. Vi skulle då äta frukost och sen städa och packa innan gudstjänsten som var tillsammans med församlingen. Jag dansade även den här gudstjänsten och hela gudstjänsten var helt underbar! Det var en gospelkör som bestod av deltagare från lägret som valt det seminariet. Det var även nattvard. Sedan återstod en snabb lunch och det värsta: Säga hejdå och åka hem! Men jag lovar att det här ska bli en livslång tradition för mig! 
 
Ja vill verkligen uppmana och uppmuntra er att åka på det här lägret för man får massa nya vänner, man lär sig jättemycket, man får lova Gud och får verkligen lära känna Honom!
 
Tills dess: Guds rika frid och välsignelser och fridens liljor! Jesus älskar er jättemegamycket!