Sommarfesten 2004

Kyrkans Ungdoms sommarfest 2004 blev en mycket lyckad tillställning med god mat, spännande underhållning och en härlig gemenskap. Det var cirka femtio personer som hade bestämt sig för att komma och tillsammans fira vår kära ungdomsgrupp.
 
Efter förra årets premiär för sommarfesten fanns det fortfarande vissa frågetecken kring vem som skulle följa upp den nystartade traditionen och anordna årets fest. Förra året hade det varit den relativt nyligen startade hemgruppen som stått för planering och genomförande. I år så meddelade dock den hemgruppen tidigt att de inte skulle kunna göra samma tjänst i år igen. Även om hemgrupperna nu vuxit till tre i antal (fem i skrivande stund) så blev det inte någon specifik hemgrupp som tog på sig arbetet. Istället var det Anna som med hjälp av Margareta och många hjälpsamma KU:are planerade och genomförde festen.
 
Bål och mingel
Festen började traditionsenligt med att gästerna fick ta för sig av den fruktiga bålen. Allt eftersom gästerna droppade in startade många trevliga konversationer. Det bjöds även på en del glada återseenden då KU:are som inte synts på länge kom. Genom att vissa tagit med sig vänner till festen bjöds det även på nya bekantskaper.
 
Pajer, pajer och åter pajer
Då vår käre kock i KU inte kunnat vara med kom Anna med en underbar idé. Varför inte låta de KU:are som vill baka en paj eller två och sedan slippa betala inträde. Gensvaret blev överraskande stort. Sammantaget var det mer än tio pajer av varierande form, storlek och innehåll som bakats. Till detta smörgåsbord av pajer fanns även grönsaker och bröd. Alla tog för sig och festen började. Även om de flesta lät sig väl smaka och även tog om både en och två gånger så fanns det ändå tid vid de olika borden för att lösa de bordsgåtor som delats ut.
 
Sång, stand-up komedi och mjölkdrickning
Underhållningen som bjöds under festen var av varierande form. Först spelade det för festen speciellt sammansatta bandet en rad sånger som många av oss kände igen och gärna sjöng med i. Även andra framförde sång eller musiknummer. Särskilt minnesvärt var Gustav Ahlmans version av YMCA kallad "Det är kul att va på K-U-U-U". Efter ett tag kom vår käre Rickard upp på scen för att underhålla med en rad skämt. Även om något skämt kanske inte riktigt gick fram var det en strålande debut. En stund senare ropade Maria efter frivilliga och glad i hågen anmälde sig fem personer. En av dem var jag. Vi fick strax reda på att utmaningen gick ut på att först dricka upp en liter mjölk. En enkel utmaning kan tyckas. Har man däremot klämt i sig en massa paj och en tallrik marängswisch på det så blir det betydligt mer utmanande. När startsignalen ljöd började de fem dricka, det stod dock snabbt klart att kampen skulle stå mellan mig och min bror Martin. Med mindre än en deciliter till godo vann jag och fick efter att hastigt ha besökt ett handfat ta emot ett vackert hemmaritat diplom.
 
Efterrätt och LägerChallenge
Efterrätten bestod som tidigare nämnts av glass, grädde, banan och maräng. Om man ville kunde detta sedan blandas samman till marängswisch. Efter efterrätten var det så dags för en av kvällens höjdpunkter. Kvällens värdar, Maria och Rickard kallade upp Gustav Hafström, Stellan Bengtsson och Erik Halldorf för att tävla om vem som hade bästa lägerformen. LägerChallenge gick i fyra ronder. Första ronden bestod av att iförd sovsäck (svart sopsäck) hoppa flera varv runt ett bord. Stellan avgick med segern. Nästa tävling gick ut på att klämma i sig så mycket bröd som möjligt på en viss tid. Denna gren var oerhört jämn men vanns av Gustav Hafström. Tredje grenen innebar att skriva trosbekännelsen. Även om ingen lyckades med detta (det tog lång tid och de tävlande gav upp) avgick Gustav även här med segern. Inför sista grenen var Stellan alltså piskad att vinna. Grenen som gick ut på att finna en lapp under någon av gästernas sko vanns dock snabbt av Stellan och en avgörande rond sten-sax-påse vidtog. Spänningen var olidlig men fick ett snabbt slut när Stellan avgjorde tävlingen med 2-0 i segrar.
 
Lovsång och tillbedjan
Sedan var det dags för andakt. Ledda av våra duktiga musiker sjöng vi ett antal lovsånger innan Henrik och Stellan höll undervisning och bön. Henrik berättade om hur besvikelser i våra liv får ett annat perspektiv när det jämförs med hur mycket vi har i Kristus. Efter ytterligare ett antal lovsånger talade Gustav om vår gemenskap och gjorde reklam för nästa stora läger: u-OAS i Hässleholm. Sedan vi lyssnat till detta avslutades andakten och det bjöds på godis och snacks. Medan gästerna långsamt drog sig hemåt var det andra som hjälpte till att städa upp allt. Efter att ha varit med om årets sommarfest kan jag bara säga att arrangörerna gjorde ett strålande jobb. Tack alla ni som la ner energi och kraft på att göra denna kväll så speciell. Jag vill också tacka Gud för ännu ett år med KU och be om fortsatt välsignelse över ungdomsarbetet i Hovsjö.

Hela salen Anders och Erik Anna och Marcus Festen börjar Ett av borden Mat Bord 4 En bild från ett av de vackert dukade borden Hmmm... Linnea och Sarah låtsasfajtas Johan, Maria, Gustav, Henrik och Jonas Gustav Gustaf och Gustav Gustav, Anna och Sara Gustav Karlsson, sedermera Bärgaskörd Henrik och Margareta Holm och Erik Halldorf Johanna och Elina Malin och Susanna Lollo, Malin, Sofie och Josefine Marcus, Alex och Per Maria och Rille Martin höll vakt Jonas och Linnéa Serveringsbordet Hanna Sara Petra och Josefine Projektorn användes Rebecka, Desirée och Tina Sofia Mäenpää Sofie Brånedal Stellan, Hanna Sara, Elin och Sofia Stolar... Susanna, Emma och Erika Mat, mat och åter mat Ylva och lilla Jona Bild 1 från andakten Bild 2 från andakten Bild 3 från andakten Bild 4 från andakten