Ungdoms-Oas i Hässleholm 2004

Hässleholm - en stad med otroligt mycket kebabställen, klädaffärer och billig glass samt naturligtvis nästan 40 000 trevliga skåningar. Men under dagarna 21-25 juli hade invånarantalet ökat med ca 3000, eftersom barn, ungdomar och vuxna kom för att besöka OAS - ett härligt läger med undervisning, lovsång och gemenskap med Jesus i centrum. Bland dessa 3000 fanns 14 stycken glada Södertäljebor från Kyrkans Ungdom i Hovsjö kyrka. Se oss på bilderna nedan!

Efter att vi checkat in i mötesbyrån på onsdagen började ett härligt läger. Här står Josefine och Sarah och vägrar le. Daniel och Andreas har packat upp. Vår egen Andreas gör sig redo att vara ledare på barnOas. När vi är på läger ingår tre saker: Bonanza, gitarrspel och naturligtvis någon som tar kort på det hela. Nästan hela gänget samlat i trevligt samtal. Jakob - lägrets cafénisse (tyvärr inga rabatter för KU:are) - spelar flöjt Fil och flingor, te och macka. Kan det bli bättre? Ja, kanske - gröt och Stellans nybakade bröd som vi har på våra läger. Morgonmöte - utsövda (eller kanske lite trötta?) ungdomar samlas för att lova Gud. Att vara deltagare är inte det enda man kan vara. Här leder Jonas lovsång. Linnéa, Rickard och Sarah. Josefine har tagit bilden (det är därför den är så bra). Gustav Hafström framför Nomaden - Credos husvagn som åker land och rike runt för att hjälpa kristna skolgrupper. Simon Joelsson, som kanske kommer som skolteamare nästa höst, och (dra på trissor!) Rickard. Jakob är inte bara duktig på flöjt, han är också bra med kameran. Här har han tagit en fin bild på Jossan. Förväntansfulla tjejer och killar (Gustaf tar bilden) ska lyssna på Johan Candelin. Det är alltid lika härligt med lovsångsmässa. Alla ungdomar går i procession sjungandes mot mässan med hela Oas. BarnOas är också med i processionen. De olika grupperna har varsin skylt som de bär framför sig på vägen in. Alla är förväntansfulla att få lovsjunga Jesus. Barn-, ungdoms- och vuxenOas är samlat. Vi var väldigt många! Som sagt; väldigt många. Samma kväll kom ingen mindre än Carola på besök. Martin var nog den som såg Carola bäst i klumpen av barn framför henne. Carola drog igång lovsången bra och församlingen stod upp. Många KU:are hjälpte till praktiskt på lägret. Här jobbar Gustaf i köket. Sista mötet och alla var nog lite trötta efter fyra dagar. Rickard, Gustav, Martin och Therese småpratar. I väntan på att tåget skulle komma fördrev vi tiden med mat, prat och trevligt sällskap.