Sommarkonfirmandlägret 2007

Årets sommarkonfirmandläger hölls i slutet av juli till början av augusti och det var sjutton konfirmander i gruppen, 5 killar och 12 tjejer. Förutom dessa var också våra underbara ledare Maria, Sofie, Linnéa, Cecilia, Rickard, Jonas, Johan och Martin också med och hade hand om varsin grupp av konfirmander vid bland annat undervisningspassen och lekarna. Stellan, präst och hustrun Margareta, församlingspedagog var ansvariga för undervisning och allt annat på lägret. Alla som var med på lägret menade att detta året var det oerhört hjälpsamma och intresserade konfirmander. Deras föräldrar kan vara stolta.

Först kommer här några bilder och lite text från själva lägret. Därefter följer några bilder från den välförberedda och fullspäckade konfirmationen. Bild och text: Maria Ahlman

Första kvällen blev det lite utmaningar. Här är resultatet Martin, Jonas och Rickard Fint väder med sol och bad! Grillning på udden i solnedgången Årets Tönt OS invigning av Stellan Sauna Hippie Tre vise män med skuggor Sjörövarna Putta bil grenen, här med lag sauna Grodspottning med Tre vise männen, Johanna in action Dragkamps turnering mellan alla lag, ett måste i ett tönt OS Och finalgrenen, Gatloppet. Här är det Piraterna som blir nerstänkta av resterande lag Nattfotboll innan skapelsemorgonen Fika fika fika! Tilda, Desirée, Caroline och Paulina står i kö Flotten, en populär ”leksak” Lite slötid i solen Blöjleken, ny lek men såpa, vattensprutor och massor av blöjor. Här tävlar Rickard, Tilda, Eveline och Johanna Moa, Maria, Martin och Daniel i en av alla heta matcher som slutade mycket jämt. Överst medurs: Moa (tror jag), Jonas, nån blondin, Marcus, Tilda, Mathias, Martin, Johanna och Denise. Sista kvällen med gänget! Bakre raden: Rickard, Jeanette, Linnéa, Cilla, Lotta. Främre raden, Mathias, Jonas, Denise, Moa, Martin. Tack alla och Gud för ett underbart läger! Konfirmanderna går i procession in i S:ta Ragnhilds kyrka Det var en vacker och varm dag, vilket vi så småningom upplevde i kyrkan också. Kantorn i Hovsjö, Karolina Thoäng hade flera gånger varit ute och övat med konfirmanderna och det märktes verkligen på sången. Markus som spelade Jesus, omgiven av lärjungarna. Även dramat var mycket välgjort och gav en bild av frälsningshistorien från skapelsen till det eviga livet. Ännu en bild på konfirmanderna där de satt längst fram i kyrkan. Tillslut blev det så dags för själva konfirmationen och krismasmörjelsen. Många sånger var det, men man blev varje gång lika imponerad över hur bra alla sjöng. Erik läser en förbön, Jeanette väntar på sin tur. Johanna läser förbön. Daniel och Erik hjälpte till och ledde oss i psalmsången. Denise får sin Bibel i gåva från församlingen, Martin räcker över den. Efter en nästan 2,5 timmar lång gudstjänst var det dags för procession ut ur kyrkan. Vi får än en gång tacka Jesus för en härlig konfagrupp och hoppas och ber för att de ska känna sig hemma i Hovsjö kyrka och i ungdomsgruppen på torsdagarna.