Julspel i Tveta kyrka 2009

Söndagen den 4 januari var det högmässa med julspel i Tveta. Det var Kyrkans Ungdom i Hovsjö som bjöd på sedvanlig underhållning. Jonas Gustafsson tog bilder och Sofie skrev bildtexter som vi nu stolt presenterar för er. Stort tack till Jonas, Sofie, alla duktiga skådespelare och framförallt vår Herre Jesus.

Herodes och tjänaren, a.k.a. Johnny och Johanna. Johanna lever sig verkligen in i spelet. Maria är lite ute sin tid och använder en mobiltelefon..? En vis man sitter och filosoferar. Anna ler sitt vackraste fåraherde-leende! Johnny och Desirée övar repliker tillsammans. Maria, Josef och den romerska soldaten övar också flitigt. Elisabeth presenterar själva spelet. Josef prövar en ny karriär - operasångare. Den romerska soldaten läser barskt upp kejsar Augustus krav om skatteskrivning inför folket som lyssnar uppmärksamt. Josef och Maria letar efter rum för natten. Ser ni den gömda skriftlärde i bakgrunden? Men i sista stund de fann lite ro, intill en oxe och ett åsnesto. Och gossen föddes, där Maria låg på ströet. Och besök fick de också. In genom dörren kom en skara, helt höviska, fast fåraherdar bara. Cilla, vår ängel. På knä inför dig, du moder med ditt barn, som skall oss frälsa från all ondskans garn. Herodes smider planer. Tjänarinnan Johanna meddelar Herodes att han väntar besök. Se där, det var Nils, Sarah och Sofia som knackade på dörren, tre kungar från fjärran. Riktigt ståtliga kungar De två skriftlärde, Richard och Johan, kom till deras hjälp för att tyda skriften. Vad sa profeterna egentligen? "Gärna, Maria, vill jag sköta sonen din. Gud skall rikligt löna mig, i himmelrik, där Faderns kärlek råder." Mer besök får visst det lilla udda paret som håller hov i ett gammalt stall. De tre kungarna hittade också hit. Var det kanske en stjärna som ledde dem? De tre kungarna pratar sinsemellan om huruvida de ska lyssna på ängeln eller inte.